Кадър: БТВВече има желаещи да закупят статуята на Бойко Борисов, която

...
Кадър: БТВВече има желаещи да закупят статуята на Бойко Борисов, която
Коментари Харесай

Току що запалиха ефира със сензационна новина за паметника на Бойко Борисов. Той е

Кадър: БТВ

Вече има искащи да закупят статуята на Бойко Борисов, която през вчерашния ден се появи за няколко часа на пл. „ Гарибалди ” в столицата. Това съобщи в ефира на БТВ създателят на скулптурата Андрей Врабчев.

Произведението беше отстранено единствено няколко часа, откакто стана атракция в центъра на София и провокира еуфория в обществените мрежи.

Монументът е висок три метра и тежи 40 кг. В дясната си ръка Бойко Борисов държи ножица, а в лявата три книги, една с надпис " Българска комунистическа партия ". Авторът съобщи, че логото върху паметника „ ББ ” неслучайно прилича на емблемата на Супермен. От тонклона в статуята звучи музикален микс на обичана ария на премиера с негови известни реплики.

„ Използвал съм стъклопласт заради няколко аргументи – елементарен е за работа, елементарен за преместване, отговаряше на задачата на концепцията ми, което е да изразя положението на нашето време, в което се използват не изключително качествени материали ”, уточни Врабчев.



Скулпторът съобщи, че очите на монументът светят, тъй като е основан преди две години, когато известност закупи паметникът на Цар Самуил.

„ Идеята беше да показва нашето време, което ще създаде история и ще бъде история. Бойко Борисов просто е личността, която най-добре обслужва моята концепция, тъй като е различим и бъдейки три пъти министър председател – сигурно е записал своето име в историята ”, сподели създателят.

Врабчев съобщи, че от дълго време е избрал пл. „ Гарибалди ” за „ премиерата ” на своята статуя, тъй като той е дребен и комфортен, а ремонтът на емблематичната улица „ Граф Игнатиев ” е бил единствено допълнение към концепцията му. „ Социално също е подобаващ, има спирка. Самият монумент ни споделя, че това, което сътворяваме остава след нас, аз го сложих на място, което също ще бъде монумент на нашето време ”, съобщи скулпторът.

„ Паметникът е повлиян от този на Ленин, който съществуваше в София и беше отстранен. За книгите – написа Българска комунистическа партия, тъй като Българска комунистическа партия може да бъде прочетена книга, само че може и да е настолна книга. Изкуството не дава отговори, то слага въпроси. Направих го преди две години, само че тогава пристигнаха президентските избори и това беше повода да не го слага, тъй като акцентът щеше да се измести към политиката ”, добави създателят.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР